We gaan een reisje maken door ons lichaam. Kijken hoe het er overal voorstaat. Hoe werkt onze lever, het bloed, ons DNA? We gaan een reisje maken van groot naar klein. Werking van het lichaam via een aantal organen naar de cellen en verder naar de celkern (DNA). In deze x module gaan jullie vooral zelf aan de slag. Met ontleden, met practicum, met opdrachten. We sluiten de module af door zelf een kleine uitleg animatie te maken over een orgaan naar keuze.

Kortom een heel afwisselende module waar je veel leert over de werking van ons lichaam.

"Is er meer tussen hemel & aarde? Wat is nou het doel van mijn leven? Het universum is mega groot, zou er een intelligente schepper zijn?"
Zo kun je samen met vele andere tieners rondlopen met allerlei uitéénlopende levensvragen!

Dan is de X-Module "I AM" echt iets voor jou! We gaan tijdens deze interactieve lessen met al jouw verschillende #IAM levensvragen aan de slag!
Dus doe mee aan dit gave geloofsavontuur en kom samen met andere leeftijdsgenoten tot de ontdekking wie God, Jezus en je echte selfie (I AM) is.

Iedereen van elke achtergrond of geloof is welkom!
Meer over deze x-module is te vinden op Alpha, zie https://alphayouth.nl/.

2016 Is een olympisch jaar! Van 5 tot 21 augustus 2016 worden de Olympische Spelen gehouden in Rio de Janeiro, Brazilië. Volg deze X-Module en je bent helemaal voorbereid op dit spectaculaire sportevenement.
De bedoeling van deze X-Module is, dat je onderzoek gaat doen naar de spelen. Daarvoor krijg je les over de betekenis van de spelen en de historie van de spelen. Natuurlijk gaan we het hebben over Rio de Janeiro en… de verschillende sporten. We maken kennis met de sporten door daar onderzoek naar te doen en door sommige sporten te ervaren.
Ook komen de Paralympics aan bod. De Paralympics zijn altijd aan de Olympische Spelen gekoppeld en is het grootste sportevenement voor sporters met een lichamelijke handicap.

   olympischespelen01
     
 

Als je de verpakking van een tube crème leest, zie je wel 20 ingrediënten staan. Zijn die allemaal echt nodig? Als we in deze Xmodule zelf een crème gaan maken, leer je welke ingrediënten belangrijk en wat niet belangrijk zijn.
Je eigen crème maken is niet alleen goedkoper, maar je kan ook de ingrediënten gebruiken die jij belangrijk vindt. Maar hoe gaat dat in z'n werk? We maken onder andere gebruik van weegschalen en bekerglazen en we gaan au bain-marie verwarmen en roeren. Als eindresultaat krijg je je eigen crème mee naar huis.
Natuurlijk gaan we ook aan de slag met andere verzorgingsproducten en misschien ook wel met make-up. Het wordt een leuke en leerzame bezigheid.

cremesmaken

Hallo leerlingen van het Pascal!

Mijn naam is Patrick, al 6 jaar afgestudeerd als dansdocent van Lucia Marthas. Naast dansles geven, ben ik ook zanger, acteur en choreograaf. Vroeger zat ik in de musical 'Oliver!' Van Joop van den Ende en een paar jaar geleden in 'Mary Poppins'.
In de lessen wil ik jullie zoveel mogelijk dansstijlen laten ervaren, van modern tot hip hop! En als klap op de vuurpijl gaan we de periode ook nog eens afsluiten met een spetterend optreden in het Zaantheater! Ik heb er al zin in! Jullie ook?