We gaan een reisje maken door ons lichaam. Kijken hoe het er overal voorstaat. Hoe werkt onze lever, het bloed, ons DNA? We gaan een reisje maken van groot naar klein. Werking van het lichaam via een aantal organen naar de cellen en verder naar de celkern (DNA). In deze x module gaan jullie vooral zelf aan de slag. Met ontleden, met practicum, met opdrachten. We sluiten de module af door zelf een kleine uitleg animatie te maken over een orgaan naar keuze.

Kortom een heel afwisselende module waar je veel leert over de werking van ons lichaam.

"Is er meer tussen hemel & aarde? Wat is nou het doel van mijn leven? Het universum is mega groot, zou er een intelligente schepper zijn?"
Zo kun je samen met vele andere tieners rondlopen met allerlei uitéénlopende levensvragen!

Dan is de X-Module "I AM" echt iets voor jou! We gaan tijdens deze interactieve lessen met al jouw verschillende #IAM levensvragen aan de slag!
Dus doe mee aan dit gave geloofsavontuur en kom samen met andere leeftijdsgenoten tot de ontdekking wie God, Jezus en je echte selfie (I AM) is.

Iedereen van elke achtergrond of geloof is welkom!
Meer over deze x-module is te vinden op Alpha, zie https://alphayouth.nl/.

2016 Is een olympisch jaar! Van 5 tot 21 augustus 2016 worden de Olympische Spelen gehouden in Rio de Janeiro, Brazilië. Volg deze X-Module en je bent helemaal voorbereid op dit spectaculaire sportevenement.
De bedoeling van deze X-Module is, dat je onderzoek gaat doen naar de spelen. Daarvoor krijg je les over de betekenis van de spelen en de historie van de spelen. Natuurlijk gaan we het hebben over Rio de Janeiro en… de verschillende sporten. We maken kennis met de sporten door daar onderzoek naar te doen en door sommige sporten te ervaren.
Ook komen de Paralympics aan bod. De Paralympics zijn altijd aan de Olympische Spelen gekoppeld en is het grootste sportevenement voor sporters met een lichamelijke handicap.

   olympischespelen01
     
 

Als je de verpakking van een tube crème leest, zie je wel 20 ingrediënten staan. Zijn die allemaal echt nodig? Als we in deze Xmodule zelf een crème gaan maken, leer je welke ingrediënten belangrijk en wat niet belangrijk zijn.
Je eigen crème maken is niet alleen goedkoper, maar je kan ook de ingrediënten gebruiken die jij belangrijk vindt. Maar hoe gaat dat in z'n werk? We maken onder andere gebruik van weegschalen en bekerglazen en we gaan au bain-marie verwarmen en roeren. Als eindresultaat krijg je je eigen crème mee naar huis.
Natuurlijk gaan we ook aan de slag met andere verzorgingsproducten en misschien ook wel met make-up. Het wordt een leuke en leerzame bezigheid.

cremesmaken

zaalvoetbal01

X-Module zaalvoetbal: Niet alleen voor zaalvoetballers!

Dit sportieve project draait om een zaalvoetbalteam waarbij de hele X-Moduleklas betrokken is. Je slaat met zijn allen de handen ineen om een zaalvoetbalteam te vormen. Het gaat hierbij niet alleen om de goede dribbelaar of de speler met het ziedende schot. De ontwerper van het teamlogo en het tenue, de beheerder van de Facebookpagina, de teamfotograaf en de bedenker van het clublied zijn net zo belangrijk!

Opdrachten via YouTube - win een sportfeest!
Het project bestaat uit leuke opdrachten via YouTube die je met de hele klas uitvoert. Dit kan soms zelfs zelfstandig, zonder hulp van een docent. We spelen tegen andere scholen. De klas die vanaf september tot en met november de meeste opdrachten goed uitvoert, maakt kans op een geweldige prijs: een sportfeest voor de hele onderbouw! De KNVB en Coca-Cola maken eind november de winnaars bekend.

Het vervolg op deze X-Module: Zaalvoetballen op school
Met dit project hopen Coca-Cola en de KNVB zoveel mogelijk middelbare scholieren te enthousiasmeren voor zaalvoetbal. Het is dan ook mogelijk om na de kerstvakantie tot april 2017 door te gaan met zaalvoetbal in een bestaande of eigen schoolcompetitie op locatie. Hiervoor stelt de KNVB eventueel een medewerker beschikbaar die een reeks van tien competitieronden op locatie verzorgt.

Zaalvoetbal en Olympic Moves
Zijn de zaalvoetballers van deze X-Module enthousiast? Dan kunnen we het zaalvoetbalteam inschrijven voor Olympic Moves: de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Kijk ook eens op www.olympicmoves.nl.

zaalvoetbal02