Taalcertificaten: Cambridge, DELF, Goethe

Op het Pascal College kun je voor tweetalig onderwijs of de internationale richting kiezen, maar wij vinden het belangrijk dat al onze leerlingen de kans krijgen om hun talen op hoog niveau te beheersen.

Het Pascal College verzorgt intensief talenonderwijs. In de meeste lessen werken we volgens het principe dat de doeltaal ook de voertaal is. Je krijgt dan de meeste lessen Engels in het Engels en tijdens de lessen Frans wordt vooral Frans gesproken.
In ons talenonderwijs is er evenwichtig aandacht voor alle vier de vaardigheden: luisteren, spreken, schrijven en lezen. Ook besteden we ruime aandacht aan de literatuur en de literatuurgeschiedenis die bij de taal horen.

Engels is wettelijk voor alle leerlingen een verplichte taal. Wij geven het in alle leerjaren en al onze leerlingen doen eindexamen in Engelse taal en literatuur. In de bovenbouw havo en vwo maak je de keuze voor Frans en/of Duits als eindexamenvak. Gymnasiasten kiezen voor Grieks en/of Latijn en kunnen ook examen doen in Frans of Duits. In de bovenbouw van het vwo bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor Spaans als extra taal om examen in te doen.

Vanwege onze internationale opleidingen bieden wij onze leerlingen in de bovenbouw de mogelijkheid om internationaal erkende taalcertificaten te behalen. Als ELOS-school vinden wij dit erg belangrijk.

Inmiddels is het mogelijk om je voor te bereiden op het Goethe Zertifikat voor Duits en op DELF (Diplôme d'Etudes en Langue Française) voor Frans. Leerlingen die hiervoor kiezen, leggen een internationaal erkend examen af volgens het Europees Referentiekader. In 3 vwo kan een leerling beginnen met de voorbereidingen op het Cambridge Examen. De externe kosten die bij deze examens horen, zijn voor rekening van de ouders/leerling.

Welcome English visitors!
We would like to refer you to the following articles:

De reünie die je niet mag missen: 29 september 2018
Als school blijven we graag in contact met onze oud-leerlingen en oud-leraren! Daarom is in 2018 de Stichting Alumni Pascal College opgericht. Het doel: contact (onder)houden met oud-leerlingen en oud-leraren, netwerken en elkaar zien tijdens evenementen zoals de reünie die we op 29 september 2018 organiseren.

Reünie! Maar wanneer, waar en hoe laat?
Op 29 september om 16 uur gaan de deuren van Pascal College op de Pascalstraat 4 in Zaandam open. Tussen 16 uur en 17 uur vindt de ontvangst plaats door oud-leraren. De reünie duurt tot 21 uur.

Eten en drinken, hoe zit dat?
Er zijn foodtrucks en diverse bars.

Waarom mag ik dit niet missen?
Een weerzien met oud-klasgenoten, oud-leraren, gezellige muziek, een hapje en een drankje, foto’s van jezelf die je niet eerder zag en de verhalen die je niet eerder hoorde. Een team van oud-klasgenoten en oud-leraren is al maandenlang in de weer om er een onvergetelijk, sfeervol en verrassend feest (der herkenning) van te maken. Een tot in de puntjes verzorgd weerzien dat je absoluut niet mag missen.

En nee, over een paar jaar heb je niet weer de kans om erbij te zijn!

Professionele fotograaf aanwezig
Tijdens de reünie zal een professionele fotograaf aanwezig zijn voor het vastleggen van de leuke momenten. De foto´s zijn ter plekke te bestellen en af te rekenen en deze worden dan thuisgestuurd (pin-betaling voor deze foto's is niet mogelijk, dus vergeet niet om contant geld mee te nemen).

Website en Facebook
Tickets voor de reünie zijn (met korting) te koop via de website www.pascalcollegealumni.nl. Ook is er de pagina 'Pascal College Alumni' op Facebook.

Wat als ik meer wil weten?
Antwoord op de meeste vragen vind je op de website www.pascalcollegealumni.nl Mocht het antwoord op jouw vraag daar niet tussen staan, dan vind je daar ook de contactgegevens van de contactpersoon voor deze reünie.

De IB-groep (Informatie Beheergroep) Groningen / DUO
 
logoduo
 
Extra informatie over studies
 
logostudiekeuze123
logotoekomst
logodigitale
logokennisnet
 
 
 
Profielkeuze
 
logoqompas
 
Specifiekere informatie over (beroepen)sectoren
 
logoyouchooze
logokunstopleidingen
logohandicap
logochemie
logohboi