Welkom in de mediatheek


De mediatheek is een lees- studie- en informatiecentrum dat dagelijks geopend is van 8:30 – 16:05 uur. In de pauzes is de mediatheek gesloten. Het is een centrale plek binnen de school waar leerlingen onder toezicht rustig kunnen werken met of zonder gebruik van een computer. Er zijn hiervoor 44 computers beschikbaar. De mediatheek heeft een beperkte collecte boeken, luisterboeken, dvd’s en een paar tijdschriften.

In de mediatheek kun je:

  • Rustig werken, met of zonder computer.
  • KWT-uren maken
  • Kopiëren en printen d.m.v. je eigen leerlingenpas. Deze is op te waarderen in de aula. (zwart/wit: € 0,05 of kleur € 0,20)
  • Boeken lenen voor drie weken op vertoon van je leerlingenpas. Reserveren en verlengen is mogelijk. Voor elke dag dat een boek te laat wordt ingeleverd wordt een bedrag van € 0,15 in rekening gebracht. Hierbij tellen de weekenden en vakanties niet mee.
  • Je school-account laten ontgrendelen.

Aura App

 

Catalogus online

Het is sinds september 2013 mogelijk om thuis je boeken te verlengen of een boek te reserveren via de Catalogus online. De Catalogus van het Pascal College is online toegankelijk voor leerlingen. Je kunt zoeken op titel, auteur, trefwoord en vrije tekst, maar ook uitgebreid zoeken is mogelijk. Daarbij kun je zien of een bepaald item aanwezig is, of uitgeleend.

Mijn Auraspace

Welke materialen heb ik thuis? Wanneer moet ik mijn boeken inleveren?
Je kan het allemaal zien vanaf elke computer, door eenmalig een account aan te maken op Mijn Auraspace. Klik daartoe op inloggen, meld je voor het eerst aan door al je gegevens in te vullen zoals deze vermeld staan op je leerlingenpas. Alleen als de gegevens overeenkomen, wordt je aanmelding geaccepteerd. Je logt uiteindelijk in met je leerlingnummer en een door jou gekozen wachtwoord. Via “Mijn Auraspace” kun je zelfs materialen verlengen en reserveren.

Vind je uittreksels nu ook online

LET OP: dit kan alleen op school in de mediatheek