Door de verschillen tussen de Arabische cultuur en de Europese cultuur ontstaan er in onze tijd soms grote conflicten, maar wist je dat dit niet altijd zo is geweest? Tot aan het einde van de middeleeuwen hebben wij in Europabij voorbeeld erg veel geleerd door de Arabische wetenschap.
 
Houd jij van reizen en van verschillende culturen?  Dan is de X-Module Arabië echt iets voor jou: je kan de wereld niet gaan “ontdekken” zonder je eerst in de verschillende culturen verdiept te hebben. Is Turkije bijvoorbeeld een Arabisch land of een Islamitisch land? Weet je wel wat het verschil tussen deze twee begrippen is?
 
Als je voor deze module kiest, ga je veel leren over de Arabische wereld, haar cultuur, haar identiteit en over de geschiedenis ervan. Je komt natuurlijk ook iets te weten over de Islam. Dat zal je voornamelijk in de vorm van kleine workshops doen. Door deze X-Module heb je straks een voorsprong bij vakken als levo, aardrijkskunde en geschiedenis.
 
Spelenderwijs ontdek je ook het Arabische alfabet. Je gaat hiermee bijvoorbeeld bekende woorden zoals Coca-Cola ontcijferen om zo uiteindelijk zelf een aantal zinnen in het Arabisch te leren schrijven.
 
We kunnen deze X-Module over de Arabische wereld vol kleuren en geuren niet afsluiten zonder een workshop koken. Tijdens deze workshop ga je allerlei kruiden en specerijenuit de landen van “duizend en één nacht” ontdekken en je leert deze zelf bij het koken te gebruiken.
 
Salam