Pascal voor de Toekomst: “Pascal komt naar je toe”!
 
Voor de achttiende keer gaat het project Pascal voor de Toekomst van start. Dit project voor de tweede klassen heeft als doel om de toekomst er beter uit te laten zien. Je bedenkt met medeleerlingen een plan, gaat na of dit plan haalbaar is, voert het plan uit en presenteert de uitkomsten aan het einde van de projectperiode. Zo laten we je nadenken over je eigen invloed op een duurzame omgeving, over hoe jij ergens een verschil kan maken en leer je samenwerken.
 
Het project vindt plaats tijdens de X-Modules van periode 3. Je sluit het project af met een zogenaamde Doedag en een Presentatiedag.
Op de Doedag ga je op pad en heb je interviewafspraken gemaakt met ambtenaren, burgers, bedrijven of andere instellingen. Je voert dan jouw plan in de vorm van een mini maatschappelijke stage uit.
 
Op de presentatiedag presenteer je jullie plan eerst aan je klasgenoten. Het beste plan mag daarna door naar de finale in de aula.
 
Er zijn al heel wat succesvolle projecten gedaan de afgelopen jaren en iedere keer is het weer spannend wat jullie leerlingen nu weer hebben bedacht! Houd de website in de gaten als je meer informatie wilt over het verloop van het project.