In de X-Module Voorbereiding Gymnasium die in periode 2 van start gaat, wordt het vak Latijn aangeboden aan leerlingen die niet in de gymnasiumklas 1A zitten.
Als je een goede leerling uit een atheneum/havo-klas bent die ècht iets extra’s aankan, is deze X-Module een aanrader. Je kunt na de eerste klas via deze X-Module instromen in de gymnasiumopleiding in klas 2.

Daarmee ga ook jij kennismaken met de boeiende wereld van de klassieke oudheid. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige verhalen van de Romeinen en de Grieken die je gaat lezen! Latijn en Grieks zijn uitdagende vakken, waar je erg veel voordeel van hebt bij het leren van de andere talen. Ook als je later verder gaat studeren, is een gymnasiumdiploma een enorm voordeel.

Om als leerling uit een atheneum/havo-klas over te kunnen stappen naar 2 gymnasium, moet je natuurlijk ook in periode 3 en 4 de X-Module Voorbereiding Gymnasium volgen.
In deze X-Module moet je heel wat huiswerk maken. Voor het vak Latijn krijg je een rapportcijfer.

Aan het slot van periode 4 ben je als leerling uit de X-Module Voorbereiding Gymnasium even ver met Latijn als de leerlingen die in de gymnasiumklas 1A zijn gestart. Je kan bevorderd worden naar 2 gymnasium als je de atheneumnorm van 53 punten haalt en er voor Latijn minimaal een 6 op je eindrapport staat. Ook moet je een positief advies van de docentenvergadering krijgen.

Om als niet-gymnasiumleerling mee te mogen doen met de X-Module Gymnasium vanaf periode 2, moet je onder andere goede cijfers voor de drie talen en wiskunde hebben.

   gymnasium01