Namaste, ni hao, selamat pagi …

Het werelddeel Azië is niet in zijn geheel te bestuderen. Daarom bekijken we in deze X-Module alleen Zuid-Azië. Dit gebied is zo langzamerhand een machtig politiek, militair en economisch blok geworden. Een gebied waar jullie in de toekomst nog heel veel over gaan horen en van gaan merken. Daarom focussen we hierop.

De oneindige rijkdom en welvaart van Dubai, van Brunei, van Singapore steekt in schril contrast af tegen de leefomstandigheden in Myanmar, waar de bevolking twee jaar geleden nog nooit een mobieltje had gezien en waar vorig jaar internet nog niet beschikbaar was.

In Zuid-Azië vind je de grote godsdiensten: hindoeïsme, boeddhisme, islam, taoïsme en het christendom. De verschillen in cultuur en natuur zijn immens.

We gaan in deze X-Module vooral ons verwonderen. We kijken veel foto’s en video’s, we bekijken gebruiksvoorwerpen en we gaan wat van dat ‘vreemde’ eten uit de landen daar proeven.
Als de module is afgelopen, weet je meer, maar je hebt ook meer vragen. Hopelijk zul je later tijd en geld hebben om zelf dit wonderlijke gebied te ondergaan en zul je verder gaan dan de toeristenstranden van Bali en Thailand.

A. de Jong