Er zijn nogal wat leerlingen die graag een spelletje kaarten in de pauze. Of in een tussenuur. Sommigen blijven er zelfs na de lessen voor op school. Voor het eerst in de Pascal-geschiedenis staat kaarten nu op het lesrooster. Niet zomaar kaarten. Nee, het gaat om bridge.

Bridge is een kaartspel dat op de hele wereld door miljoenen van jong tot oud wordt gespeeld. Je kunt overal bridgen: thuis, tijdens je vakantie op de camping of ……. op school. Het enige wat je nodig hebt, is een compleet spel kaarten.

Behalve een spel is bridge ook een sport, een denksport. Bridge speel je samen met een partner. Met goed samenwerken scoor je het best.

Als je het spel leuk vindt en het op een verslaving begint te lijken (dit kan snel gebeuren!), kan je er na deze X-Module mee doorgaan op een club. Er zijn al jeugdtoernooien voor bridgers tot 15 jaar. In elke leeftijdsgroep kun je deelnemen aan het Nederlands kampioenschap.

Net als alle andere spellen en sporten moet je bridge leren voordat je het kan spelen. Het gaat in het spel vooral om bieden en spelen. Met logica en fantasie probeer je de tegenpartij te slim af te zijn. Hoe dat allemaal in z’n werk gaat, hoor je in de X-Module Bridge.

Als je nu begint met bridgen, leer je iets waar je je hele leven plezier aan kan beleven!

G. Grabijn