Waarom zou je voor yoga kiezen?
 
Dat doe je omdat je bij yoga geen competitie hoeft aan te gaan met anderen en niets hoeft te presteren. Bij yoga houd je je alleen met jezelf bezig.
 
Waar doe je de X-Module Yoga?
 
Voor deze X-Module moet je naar het muzieklokaal B1. Natuurlijk zetten we de tafels en stoelen uit de weg. Iedereen krijgt daar zijn/haar eigen mat en dat is jouw plek voor de les. Je draagt soepele kleding. Een deel van de oefeningen doe je op blote voeten op je mat.
 
 
yoga02
Wat doe je in een les van de X-Module Yoga?
 
Je gaat eerst languit op je mat liggen met de ogen dicht. Wel eng in het begin, maar daar wen je snel aan. Je bent stil, je ademt heel rustig en je ontspant je. Dit deel van de les duurt ongeveer tien minuten. Dan ga je bewegen. Dat kan soms best intensief zijn. Daar ben je een flink deel van de les mee bezig. Daarna ga je naar de afsluiting die weer heel rustig is.

 

 

 

 
yoga01
Wat leer je van de X-Module Yoga?
 
Yoga helpt je je hoofd helder te maken, je zelfvertrouwen te vergroten, je lichaam en daardoor ook je geest flexibeler te maken. Je krijgt meer discipline, wat handig is op school. Denk alleen maar aan het voorbereiden van toetsen. Je leert je bovendien beter te concentreren. Door yoga wordt het leven makkelijker.
 
 
Docent: Lies Schuring