Activiteiten

Van leerlingen die geslaagd zijn horen we vaak dat de goede sfeer op school voor hen essentieel was om goed te presteren. Een goede sfeer is dus iets om bewust aan te werken. Dat doen we dan ook! Door heel veel aandacht te schenken aan bijzondere activiteiten.

Excursies en werkweken

In de loop van het schooljaar wordt tijd uitgetrokken voor het houden van excursies en werkweken en het bezoeken van concerten, musea en toneelvoorstellingen. Ook worden er toneelvoorstellingen op school gehouden.

activiteiten6

Vwo en havo internationaal

Het Pascal College is een van de weinige ELOS-scholen in Nederland. ELOS betekent “Europese leeromgeving in scholen”. Wij bieden veel extra’s: mooie buitenlandervaringen, extra diploma’s, goed leren onderzoeken, organiseren en communiceren, vaak op een internationaal niveau. Ook doe je mee aan leerzame uitwisselingen met buitenlandse leerlingen. Zo is er in de bovenbouw een uitwisseling met Spaanse, Engelse en Italiaanse scholen, lees meer. Hier vind je meer informatie over havo internationaal en vwo internationaal.

Schoolfeesten en Filmnacht

De Leerlingenvereniging organiseert per jaar vier feestavonden voor alle leerlingen. Het laatste feest is een grandioos slotfeest. Alle feesten worden gehouden in onze school aan de Pascalstraat. Tevens organiseert de Leerlingenvereniging voor de bovenbouw een filmnacht die tot een "keiharde" happening is uitgegroeid. Lees meer

activiteiten2

 

 

Theater en Kunst

Naast dat je voorstellingen en musea bezoekt, kun je bij de X-modules muziek, fotografie en schilderen zelf ook aan de slag. Ook maken de leerlingen zelf filmproducties, zoals reportages, minidocumentaires en animatiefilms.

activiteiten3

Met Kerst is het feest in de school. Dan staat alles in het teken van de kerstmusical, waaraan leerlingen uit alle leerjaren en docenten meedoen.

Ook het Concert is al jaren een groot succes. Dit is een grote muziekavond waarop leerlingen uit alle klassen en ook docenten optreden in het Zaantheater.

activiteiten4

Sport

Op het Pascal College kun je veel sporten. In de X-Modules is veel sport opgenomen, waardoor je twee uur in de week extra kunt sporten. Ook zijn er sportdagen.

Vanaf het derde leerjaar hebben we verspreid over het schooljaar dagen die geheel of gedeeltelijk in het teken van sport staan. Er zijn twee sportzalen en we hebben het mooiste veld van de Zaanstreek. Per week staan er standaard drie lesuren gymnastiek in de brugklas op het lesrooster. De leerlingen houden gymnastiek tot en met de examenklassen. Lees meer