19-01-2016

Op de laatste dag voor de kerstvakantie keken onze leerlingen traditiegetrouw naar een kerstvoorstelling. Net als vorig jaar werd het stuk geschreven en geregisseerd door Rick Nanne van Theatermijn. Decor en livemuziek werden verzorgd door enthousiaste leerlingen en docenten. Omdat niet iedereen tegelijk in de aula past, werd het stuk drie keer gespeeld.
Het spel bestond uit twee delen. Het begon als een gelikte kerstshow, de Wat Wil Je Nog Meer Kerst Show, waarin het publiek alles leek te gaan krijgen wat het wilde: een scooter, de nieuwste telefoon, een hartverwarmend filmpje van een zus uit Amerika. Het kon niet op, want het is tenslotte Kerst, nietwaar? En dan gaat het toch om cadeaus? Het duurde echter niet lang voor de hele show ontspoorde en uitliep op een bevreemdend fiasco.
In het tweede deel maakten we de hele show nog een keer mee, maar nu zagen we wat tot nu toe verborgen was gebleven: we kregen een onthullend en ontnuchterend kijkje achter de schermen waar ijdelheid, gulzigheid, luiheid, hebzucht, wellust, jaloezie, wraakzucht hoogtij vierden. Het stuk eindigt met een tafereel waarin de spelers elkaar om de oren slaan met de zeven hoofdzonden. Na deze satirische en hilarische voorstelling mocht iedereen zelf bedenken wat dan wèl de waarde van Kerstmis is.

Kijk hieronder naar een opname van de kerstvoorstelling!