30-09-2016

Docent Rob Kroes ontvangt promotiebeurs van staatssecretaris Dekker

Sander Dekker heeft een promotiebeurs voor docenten uitgereikt aan biologiedocent Rob Kroes van het Pascal College in Zaandam. Kroes ontving zijn beurs op Gymnasium Haganum in Den Haag.

Naast lesgeven als biologiedocent zal Kroes de komende jaren een promotieonderzoek op de Universiteit van Amsterdam uitvoeren. De promotiebeurs voor docenten is een middel van wetenschapsorganisatie NWO om docenten onderzoekservaring op te laten doen en om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Docenten in het middelbaar onderwijs ontvangen een beurs, zodat de school hen vijf jaar lang twee dagen per week kan vervangen. Promoverende docenten moeten ook de aansluiting tussen universiteiten en scholen versterken.

In totaal kende NWO in deze aanvraagronde 20 promotiebeurzen toe. Kersverse promovendus Kroes was een van de twee laureaten die tijdens de uitreiking zijn onderzoeksvoorstel mocht presenteren aan staatssecretaris Dekker.

Kroes richt zijn onderzoek op de migratie van vissen in het Markermeer. Hij wil weten welke invloed de belemmering van vismigratie heeft op de ecologie in het Markermeer.

 20160930 rob promo01  20160930 rob promo02
 20160930 rob promo03
 20160930 rob promo04