4-12-2014
 
141204 munster1
 

Zaterdagochtend om 8 uur reed een volle bus richting Münster. Om 11 uur werden leerlingen en docenten vrijgelaten, om vervolgens klokslag 20 uur weer richting Zaandam te gaan.
Het was fris, maar zeker niet te koud die dag.

Münster heeft een leuk centrum en de stad was al geheel in kerstsfeer gehuld. Wat opviel, was dat er relatief weinig horecagelegenheden waren. Daardoor duurde het ruim een uur voor de docenten aan de Kaffee und Kuchen zaten!
Naast het gebruikelijke winkelen, konden diverse kerken en musea (o.a. het Picassomuseum) worden bezocht. Voor de historici onder ons mocht de Friedenssaal in het gotische stadhuis van Münster niet op het lijstje ontbreken. Deze vredeszaal heeft zijn naam te danken aan de ondertekening van de Spaans-Nederlandse Vrede, die hier op 15 mei 1648 feestelijk werd bezegeld.

Het was een geslaagde dag, al dient de eerlijkheid te zeggen dat diverse leerlingen Keulen veel leuker vonden. Niet zo gek: die stad is aanmerkelijk groter.
Via deze weg willen we docent Pot bedanken voor deze geslaagde dag. Er staan nog meer uitstapjes op stapel, zo meldde hij op de terugreis: Gent en Fantasialand (bij Keulen), maar eerst gaat de onderbouw begin januari naar de Winter Efteling!

141204 munster2