03-04-2015
 

150404 paas

De paasmarkt op het Pascal College heeft dit jaar het recordbedrag van € 5712,40 opgeleverd voor de Family Hut op Sumatra. Leerlingen uit alle klassen hebben zich vrijdagochtend 3 april enthousiast ingezet om activiteiten rond de school te organiseren. Naast de leerlingen en het personeel van de school waren er dit jaar ook veel mensen uit de omgeving op de paasmarkt afgekomen. Ook zij gaven geld uit voor het goede doel.

Het is een traditie op het Pascal College dat er een paar dagen voor Pasen een paasmarkt georganiseerd wordt voor een wisselend goed doel. Er was in en rond de school van alles te doen om het goede doel te steunen. Van vers gemaakte smoothies tot het maken van zelfontworpen buttons, van heerlijk gebak en suikerspinnen tot een spookhuis. Het meeste geld is tijdens de paasmarkt opgehaald door klas 4 vwo, die een sumo-worstelwedstrijd tussen docenten had georganiseerd. Klas 3 vwo wist echter het meeste geld bijeen te brengen door zich te laten sponsoren om de hele nacht wakker te blijven en te gamen. Een moderne paaswake.

Het goede doel van dit jaar was de Family Hut. Om de vele wezen op te vangen na de tsunami in 2004 zijn er op Sumatra kindertehuizen opgericht, zo ook de Familie Hut. Hier wonen Ebit en Minar met hun eigen twee kinderen. Ze vangen 28 kinderen op. De jongste is 7 jaar, de oudste is 18 jaar. De Family Hut had minimaal € 1000,- nodig om een kweekvisvijver aan te leggen om meer zelfvoorzienend te worden. “Dit bedrag overtreft alle verwachtingen en de Family Hut is er enorm mee geholpen. Dit is echt fantastisch!” zegt Linda Oppenhuizen, penningmeester van de Stichting Dare2give die het geld in mei aan de Family Hut zal overhandigen. “De leerlingen van het Pascal College hebben de paasmarkt echt tot een succes gemaakt’.

 
150403 spelletjes