15-10-2015

Zeehonden spotten, konijnenvallen maken, de golven bedwingen met een raft. Zomaar een aantal activiteiten die onze tweedeklassers kregen voorgeschoteld. Ze hebben de werkweek op Texel met groot enthousiasme beleefd.

Op woendagochtend vertrokken vier bussen naar Den Helder om in te schepen voor de overtocht naar Texel. Nadat iedereen was voorzien van een fiets, werden de klassen verdeeld over de verschillende onderdelen: raften, powerkiten en een beachbattle vonden plaats op het strand bij Paal 17 en in het Fonteinsnolbos werd gewerkt aan teambuilding en de survivaltechnieken van onze leerlingen.

In de avonduren werd het behekste bos verkend in groepjes van 10. Onze leerlingen werden geconfronteerd met hangende skeletten, het verhaal van de Fonteinsnolheks en échte spoken… Ook werd er een smokkelspel gespeeld. In het donkere bos moesten twee teams met elkaar de strijd aangaan.

Op donderdagavond was er een geïmproviseerd binnenprogramma vanwege het slechte weer. Er werden verschillende spellen gespeeld, zoals “weerwolven”, en spannende verhalen voorgelezen. 

Vrijdag monsterde iedereen aan op de TX 10. Op zoek naar garnalen en zeehonden voeren alle 176 leerlingen en docenten over de Waddenzee. De vangst van de dag bevatte enkele bijzondere vissen en de verse gekookte garnalen werden door velen gewaardeerd.
Al met al was het weer een geslaagde werkweek.

Bekijk hier de foto's!