De plechtigheid vond plaats in de Noorderkerk. De gediplomeerde leerlingen werden toegesproken door de rector, de heer De Mink. De mentoren kregen de gelegenheid om al hun leerlingen persoonlijk toe te spreken. Zo werden in de kerk behoorlijk wat toekomstdromen en hobby’s onthuld.

Mevr. Hardeman, docent Engels en mentor, merkte in een terugblik op: Wat heb ik met jullie gelachen. Jullie zochten soms de grens en konden ook schuldbewust reageren. Ik herinner me nog dat ik het strafwerk van meerdere leerlingen kreeg, in de verpakking van een Happy Meal.

Aan het eind spraken twee leerlingen voor de volle kerk een dankwoord uit. Quirine de Jong memoreerde de dierbare momenten die zij tijdens de vele reizen die de school organiseerde heeft beleefd. Ook de uitstapjes van de leerlingenvereniging LLV naar o.a. Brussel, Antwerpen, Keulen en Gent hebben voor Quirine bijgedragen aan een mooi en rijk schoolleven.

Melih Bakaçak liet weten dat hij zich vaak door zijn leraren gesteund wist. Hij vertelde trots te zijn op zijn vwo-diploma en deelde vol blijdschap mee dat hij was toegelaten tot de opleiding voor tandarts. Hij sloot af met een citaat van de Franse filosoof en theoloog Louis Bautain: “Het onderwijs is alleen vruchtbaar als het met liefde gegeven en ontvangen wordt.” Melih, kijkend naar zijn mede-leerlingen, vervolgde: “Eerlijk gezegd weet ik niet of het onderwijs door ons altijd met liefde is ontvangen. Maar wat ik wel weet is dat het onderwijs door onze leraren altijd met liefde is gegeven.” Zijn observatie werd met een indringend applaus onthaald.

Beste leerlingen, beste gediplomeerden, het Pascal College feliciteert jullie hartelijk en wenst jullie een mooie toekomst!

160722 nb4 diplomauitreikingmelih

Melih Bakacak

160722 nb4 diplomauitreikingjop

Jop van der Laan, Dylan Wellner en Liselotte Dijkema

160722 nb4 diplomauitreikingliselotte

Willie Dijkema met kleindochter Liselotte