Ruim honderd leerlingen ontvingen in een overvolle Noorderkerk hun havo-diploma. Met 94% geslaagden werd er veel succes gevierd. Eén voor één werden de leerlingen door hun afdelingsleider Jochem Smit kort toegesproken.

Daarop ondertekenden de leerlingen hun diploma bij hun mentor. Afdelingsleider Jochem Smit gaf in zijn toespraak aan trots te zijn op zijn leerlingen. Volgens hem zien steeds meer leerlingen de waarde van het havo-diploma in. Ze weten dat het de weg opent naar het hoger onderwijs en dat de havo nog veel meer mogelijkheden biedt en een hoog niveau garandeert. Ook het grote aantal leerlingen dat met een eerder behaald vmbo-diploma nu de havo wist af te ronden maakt het Pascal College tot een sterke school waarin leerlingen hun dromen waar kunnen maken, aldus Smit.

Rector Roel de Mink wees de leerlingen op het jaarboek. Daarin hebben de leerlingen hun persoonlijke terugblik gegeven op al hun jaren Pascal College. Dit maakt het boek tot een uniek document en hij bedankte samensteller mevr. Truike van de Burgt, tevens geschiedenisdocent, voor het doorzettingsvermogen en de doortastendheid om ieder jaar opnieuw de redactie van het jaarboek op zich te nemen.

Tijdens de diploma-uitreiking werd van de geslaagden de foto van de brugklas en de laatste foto geprojecteerd. Hoezeer een leerling in de loop der jaren veranderd was bleek wel uit de reacties uit de zaal die uiteenliepen van verbazing tot aandoenlijk (ahh).

Beste leerlingen, beste gediplomeerden, het Pascal College feliciteert jullie hartelijk en wenst jullie een mooie toekomst!

160720 nb4 geslaagd

160720 nb4 geslaagd2