Docent Adrie van der Heijden is één van de initiatiefnemers van de jaarlijks terugkerende paasmarkt op het Pascal College. Hij licht de keuze voor het project Eigen Wijs toe. “In azc’s verblijven relatief veel kinderen en wij weten niet goed waar deze kinderen zich druk over maken. Als volwassenen kunnen we slecht inschatten wat deze kinderen met zich meedragen en hoe zij hierop van binnen reageren. Het project Eigen Wijs kiest voor drie invalshoeken om met kinderen om te gaan: muziek maken, informatie geven en vooral vragen stellen. Dit zorgt voor een ongedwongen sfeer waardoor de kinderen goed in de gelegenheid zijn om hun gevoelens te uiten. Juist de muziek blijkt een prima uitlaatklep te vormen. Het project mondt uit in een bijeenkomst in het Concertgebouw, waarbij de kinderen in de zaal zitten en samen met het orkest muziek gaan maken. Denk daarbij aan handen klappen, stampen, geluid maken, ritmes, hard en zacht. Het leidt tot één versmeltend optreden waarbij de toeschouwers, vaak de ouders, op het balkon zitten en de kinderen met het orkest de musici maken.”

Onze leerlingen organiseren met hun hun klas allerlei activiteiten die voor een hoge opbrengst moeten zorgen. Klas 1 en 2 verkopen van alles en nog wat, van door een sponsor ter beschikking gestelde materialen tot zelfgemaakte etenswaren. Verse cake en Oekraïense gehaktballetjes gingen als warme broodjes over de toonbank. Klas 3 maakte veel werk van een wereldrestaurant en lasergamen. Spannend werd het lasergamen vooral als het ene team uit leerlingen bestond en de tegenstander uit docenten. Ook populair waren het spookhuis (deels door de kelder van de school) en het bekogelen van docenten met waterballonnen.

De ouders van Joy (klas 3) en Julian (4 havo) Post: “We zijn er hartstikke trots op dat onze kinderen dit doen. Julian organiseerde met zijn klas het sumoworstelen en Joy's pizza’s en tosti’s waren al na een uur uitverkocht. ”


 170531 nb7 paasmarkt 5

170531 nb7 paasmarkt 4

170531 nb7 paasmark 3